Strip
Nederlands

Silence of the lamps

Midam (auteur), Patelin (scenarist), Romain Pujol (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Kid Paddle houdt enorm van gamen, maar hij heeft vooral ook een zwak voor practical jokes met alles wat bloederig, slijmerig en walgelijk is. Eenpaginaballonstrips in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Silence of the lamps
Auteur
Midam
Scenarist
Patelin Romain Pujol Gof
Illustrator
Dairin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Silence of the lamps
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2022
43 p. : ill.
ISBN
9789031440290 (paperback)

Besprekingen

Een album met nieuwe fantasievolle en humoristische eenpaginastrips in de serie ‘Kid Paddle’. Kid Paddle is een geweldige videogamer, vooral in spelletjes waarin hij op Blorks schiet. Eigenlijk is hij een kind als alle anderen, op het feit na dat hij een zwak heeft voor alles wat bloederig, slijmerig en walgelijk is… Dit geeft hem duizend en één ideeën voor de grappen die hij in dit nieuwe album in petto heeft. Getekend in cartooneske stijl met levendige kleuren. Voor jonge lezers die houden van gamen en licht absurde humor vanaf ca. 12 jaar.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia