Strip
Nederlands

Royal barbecue

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator)
In de reeks:
Game over; 12
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Royal barbecue / auteur Midam : tekeningen Adam
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Barbecue royal
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789462102040 (paperback)

Besprekingen

Met tekeningen van Midam en Adam is dit alweer de twaalfde uitgave in de stripreeks 'Game over'. Deze full colour strip bestaat uit 43 korte verhaaltjes die elk maximaal één pagina beslaan. Het bijzondere is echter dat er alleen gebruik wordt gemaakt van illustraties. In de tekstballonnen staan alleen enkele kreten. De hoofdrolspeler probeert in nagenoeg elk verhaal onder veelal bizarre omstandigheden de 'uitgang' te vinden in zijn zoektocht naar zijn prinses, waarin hij het aan de stok krijgt met vreemde wezens. Elk verhaal eindigt steevast met de lugubere dood van de hoofdrolspeler of de prinses op de meest ludieke manier en met de tekst 'game over'. Dit stripboek is met name bedoeld voor de echte liefhebber van deze beetje morbide humor.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia