Strip
Nederlands

Bomba fatale

Midam (auteur), Patelin (scenarist), Eric Adam (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Bomba fatale
Auteur
Midam
Scenarist
Patelin
Illustrator
Eric Adam Netch Julien Mariolle Philippe Auger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Bomba fatale
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2013
45 p. : ill.
ISBN
9789462100244 (paperback)

Besprekingen

De stripserie 'Game over' gaat over een jongetje dat min of meer game verslaafd is; de serie gaat over de games. Het is eigenlijk maar een spel en iedere keer gaat er iets mis, waardoor het 'game over' wordt. Een mannetje moet een jonkvrouw redden of een uitweg uit een penibele situatie vinden. De verhaaltjes van één pagina zijn iedere keer leuk, natuurlijk het ene wat meer als de andere, maar over het algemeen origineel en grappig. Het is soms wat bloederig en gewelddadig, maar op een dergelijke overdreven manier dat kinderen snel door hebben dat het grappig bedoeld is. In de strip komen nagenoeg geen teksten voor, dus het album is snel uit. Leuk om even te lezen. Geen uitschieter ten opzichte van de vorige delen. Afzonderlijk leesbaar.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia