Boek
Nederlands

Op een mooie zomerdag

Mary Higgins Clark (auteur), Mieke Trouw-Luyckx (vertaler)
Wanneer twee jaar na de verdwijning van haar driejarig zoontje foto's opduiken waarop de moeder hem uit de wandelwagen tilt en zij alsnog wordt beschuldigd, stelt zij zelf een onderzoek in.
Titel
Op een mooie zomerdag
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Mieke Trouw-Luyckx
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I'll walk alone
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
303 p.
ISBN
9789021882239 (paperback)

Besprekingen

Zan Moreland is een binnenhuisarchitecte met een zelfstandige, kleine zaak. Haar driejarige zoontje Matthew wordt op pad gestuurd met de babysit omdat Zan een belangrijke afspraak heeft. Wanneer het meisje in slaap valt in Central Park, steelt iemand Matthew uit zijn kinderwagen. Ieder spoor ontbreekt. Op de dag dat Matthew vijf jaar zou worden, duiken er plots foto’s op. Deze moeten zogezegd bewijzen dat Zan haar zoontje op de dag van de ontvoering zelf uit de kinderwagen haalde. Iedereen, zelfs de beste vrienden van Zan, geloven dat zij Matthew heeft ontvoerd en misschien wel vermoord. Zan weet echter heel zeker dat zij niet de vrouw op de foto is, maar dat het iemand is die op haar wil lijken. Op de koop toe ontdekt Zan dat iemand haar bankrekening kraakte en voor duizenden dollars spullen bestelde. Ze wordt echter gearresteerd wegens moord terwijl ze steeds haar onschuld staande houdt.
De vierentachtigjarige Mary Higgins Clark slaagt er zelfs op deze gezegende leeftijd nog in…Lees verder
Twee jaar geleden verdween het 3-jarige zoontje van de succesvolle binnenhuisarchitecte Zan Moreland in Central Park in New York. De nanny die in slaap was gevallen, had niets gemerkt. Er is nooit een spoor van Matthew gevonden, maar op zijn vijfde verjaardag duiken er foto’s op waarop te zien is dat het Zan zelf is die het kind uit de wandelwagen tilt en wegdraagt. Zan wordt nu verdacht door iedereen en tot overmaat van ramp ontdekt ze dat iemand haar identiteit heeft aangenomen en haar creditkaarten en bankrekening gebruikt. Omdat niemand haar meer gelooft, gaat Zan zelf op zoek naar Matthew. Ze is ervan overtuigd dat hij nog leeft. Een vlot en routineus geschreven vrouwenthriller over een vermist kind en identiteitsfraude met een spannende finale. De plot is niet verrassend maar redelijk, de spanning wordt vakkundig opgevoerd en door het simpele taalgebruik en de korte hoofdstukjes leest het lekker weg. Goed voor een paar uurtjes ongecompliceerde (ont)spanning. Mary Higgins Clark i…Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia