Boek
Nederlands

Alle dagen feest : godsdiensten van de wereld

Marita De Sterck (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)

Alle dagen feest : godsdiensten van de wereld

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
"Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Wat is de betekenis van ons leven? Overal ter wereld stellen mensen deze vragen. Allemaal denken ze na over de wereld, over hun leven. Religies of godsdiensten proberen een antwoord te geven op die belangrijke levensvragen. Alle dagen feest neemt je mee op een wereldreis, langs scheppingsverhalen en gewijde gezangen, langs feesten en langs mensen die o
Onderwerp
Godsdienst
Titel
Alle dagen feest : godsdiensten van de wereld
Auteur
Marita De Sterck
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1997
32 p. : ill.
ISBN
90-209-3022-2

Over Marita De Sterck

Marita de Sterck (Antwerpen 16 augustus 1955) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Marita de Sterck studeerde perswetenschappen, antropologie en talen. Aan de bibliotheekschool van Gent doceert ze literatuur en antropologie. Ze geeft ook workshops aan jongeren: verhalen schrijven. Met reisverhalen debuteerde ze en heeft ondertussen al een 40-tal titels gepubliceerd: boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over ander culturen, jeugdromans, prentenboeken, makkelijk-lees-verhalen, boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op.

Bibliografie

RST

Suggesties