Boek
Nederlands

Het grote Liselotje voorleesboek

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
Bundeling van alle dertien boekjes over het prinsesje Liselotje. Liselotje maakt van alles mee: ze is jarig, gaat op zwemles en logeren, viert Sinterklaas en Kerstmis en gaat naar groep 1. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Het grote Liselotje voorleesboek
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2022
165 p. : ill
ISBN
9789000383580 (hardback)

Besprekingen

Het echtpaar Marianne Busser en Ron Schröder heeft al meer dan 150 kinderboeken en wel duizend liedjes op zijn actief. Regelmatig schrijven ze ook voor onderwijsmethoden, kindertijdschriften en het tv-programma 'Sesamstraat'. Van hun boekjes over het prinsesje Liselotje brengen ze er nu negen samen in Het grote Liselotje voorleesboek. De verhaaltjes vertellen over belangrijke of gewoon leuke gebeurtenissen in het kleuterleven van Liselotje, die op het potje leert plassen, die jarig is, die naar de speelzaal en naar zwemles gaat, die gaat logeren en kamperen, die een vriendje of een fiets of een zusje krijgt. Elk verhaaltje loopt over 22 pagina's tekst en illustratie. De tekst bestaat uit kwatrijnen (meestal maar één per pagina) met vooral gepaard rijm. De negen verhaaltjes beginnen alle met hetzelfde beginversje: "Liselotje is een meisje / en ze woont in een paleisje / in een land hier ver vandaan / waar heel veel paleisjes staan". Liselotje is een vrolijk, inventief meisje, da…Lees verder
Bundeling van alle dertien boekjes over het prinsesje Liselotje. Liselotje maakt van alles mee: ze is jarig, gaat op zwemles en logeren, viert Sinterklaas en Kerstmis en gaat naar groep 1. Haar vader de koning is in alles net iets minder goed dan Liselotje. Ook is hij eerder bang en gauw jaloers. De koningin is doortastend en een beetje streng, vooral voor de koning. Oblong prentenboek met op elke pagina enkele vierregelige versjes in een gemakkelijk leesbaar ritme (aabb) met vaak komische inhoud. De illustraties in vrolijke kleuren van losjes omlijnde figuren staan meestal over twee bladzijden. De wat absurde plaatjes stimuleren de fantasie. De verzorgde uitgave heeft een stevig, glanzend omslag met een aantrekkelijke gekleurde omslagtekening. Vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties