Makkelijk lezen
Nederlands

Vakantie in Samara : van sprookje naar nachtmerrie

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
Vakantie in Samara : van sprookje naar nachtmerrie
×
Vakantie in Samara : van sprookje naar nachtmerrie Vakantie in Samara : van sprookje naar nachtmerrie

Vakantie in Samara : van sprookje naar nachtmerrie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Asma (15) gaat logeren bij haar grootouders. Daar aangekomen blijkt de echte reden van haar bezoek. Ze moet uit vier jongens haar aanstaande echtgenoot kiezen. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Vakantie in Samara : van sprookje naar nachtmerrie
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2013
125 p. : ill.
ISBN
9789086961900 (hardback)

Besprekingen

Asma (15) wordt door haar ouders alleen op vakantie gestuurd naar haar grootouders in een land dat op Marokko lijkt. Daar staat haar een onaangename verrassing te wachten: ze moeten uit een aantal jongens een aanstaande echtgenoot kiezen. Asma probeert de beslissing uit te stellen. Op eigen kracht komt ze weer terug naar Nederland. Deel in de 'Reality Reeks' waarvan de boeken gaan over heftige onderwerpen als tienerzwangerschap, loverboys en anorexia. De auteur schrijft zeer helder en eenvoudig en heeft het verhaal spannend opgebouwd in korte hoofdstukken. De combinatie van de onderwerpen gedwongen huwelijk en groepsverkrachting is erg zwaar. Verder zijn er verhaallijnen die niet echt ergens toe leiden (de hulp van toeristen) of die onwaarschijnlijk lijken (de media-aandacht die aan Nederland voorbijgaat, het mogelijk blijvende contact met een bij de verkrachting betrokken jongen, de onwetendheid van Asma’s ouders, het alleen reizen). Met enkele op foto’s lijkende illustraties. De aut…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties