Makkelijk lezen
Nederlands

Met alle geweld

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
Met alle geweld
×
Met alle geweld Met alle geweld
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Yung wordt op zijn nieuwe school in Amsterdam veel gepest. Hij wordt verliefd op Marije, maar door een misverstand gaat Yung zelf geweld gebruiken. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Pesten, Vriendschap, Geweld
Titel
Met alle geweld
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2019]
116 p. : ill.
ISBN
9789086965045 (paperback)

Besprekingen

Yung zit in 3 vmbo. Op zijn nieuwe school in Amsterdam wordt hij het slachtoffer van pesterijen. Thuis kan hij zijn verhaal nauwelijks kwijt vanwege traditionele Chinese normen en waarden. Bij Marije vindt hij echter een luisterend oor. Een misverstand tussen de twee geliefden eindigt met de gebroken neus van het meisje. Yung wordt hierna door de politie in een praatgroep geplaatst als zijnde slachtoffer én dader. Hij leert er om te gaan met agressie. Zesde deel in de 'Reality reeks'*, een reeks die is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in o.a. het praktijkonderwijs en vmbo, over onderwerpen waarmee de doelgroep te maken kan krijgen. De indeling in korte hoofdstukken, het grote lettertype en de ruime bladspiegel, de tegenwoordige tijdsvorm en het eenvoudige, hedendaagse taalgebruik verhogen de leesbaarheid. Paginagrote zwart-witillustraties met een opvallend groot contrast ondersteunen het geheel. Smartphones zijn afwezig, Yung en Marije chatten met elkaar via Facebook. Achterin …Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties