Makkelijk lezen
Nederlands

Loverboy : een gevaarlijke liefde

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
Loverboy : een gevaarlijke liefde
×
Loverboy : een gevaarlijke liefde Loverboy : een gevaarlijke liefde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Susan heeft het niet gemakkelijk. Ze wordt op school gepest. En haar ouders gaan ook nog scheiden. Dan leert ze Hector kennen. Via internet. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Loverboys
Titel
Loverboy : een gevaarlijke liefde
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2015
83 p. : ill.
ISBN
9789086962310 (hardback)

Besprekingen

Op haar tablet schrijft Susan in dagboekvorm aan haar fictieve vriendin Naima over haar turbulente leven. Susan is op school slachtoffer van pesterijen en ook de thuissituatie is verre van rooskleurig. Haar ouders gaan scheiden. In deze labiele situatie is ze dankbaar slachtoffer van loverboy Hector die ze via het internet leert kennen. De vrijpartijen worden met een camera opgenomen en als handelswaar gebruikt. Na het vinden van de juiste hulp gloort er licht aan de horizon. De dagboekvorm wordt diverse malen onderbroken waarbij telefoongesprekken tussen Hector en zijn potentiële klandizie worden weergegeven. Het verhaal is inhoudelijk niet verrassend, het verloopt via de bekende verhaallijnen, maar daar is deze reeks, de Reality Reeks, ook niet voor bedoeld. De serie met aangrijpende en heftige verhalen is bedoeld voor moeilijk lezende jongeren. Susan is wel wat jong; ze zit pas in de tweede klas. De bladindeling is overzichtelijk met korte zinnen die altijd op een nieuwe regel begi…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties