Makkelijk lezen
Nederlands

Drama : niets is wat het lijkt

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
Drama : niets is wat het lijkt
×
Drama : niets is wat het lijkt Drama : niets is wat het lijkt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Docent Johan is verongelukt. De hele school is in rouw. Maar Roos vond Johan een nare docent. Langzamerhand ontdekt Roos steeds meer over zijn leven. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Drama : niets is wat het lijkt
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2012
104 p. : ill.
ISBN
9789086961481 (hardback)

Besprekingen

Als dramadocent Johan een dodelijk ongeluk krijgt, is iedereen op de school van Roos in diepe rouw. Maar Roos vond Johan een nare docent. Vanwege haar overgewicht voelt ze zich op school onprettig en de confronterende lesmethode van Johan verergerde dit gevoel. Daarnaast had haar moeder een geheime relatie met Johan. Langzamerhand ontdekt Roos steeds meer over het leven van Johan, en gaat zelfs denken dat hij misschien is vermoord. Haar vriendschap met Bastiaan, die langzamerhand overgaat in verliefdheid, houdt haar overeind. Een nieuw deel in de 'Reality Reeks', een serie bedoeld voor jongeren die moeite hebben met lezen. De paginagrote zwart-witillustraties zijn bewerkte foto's. De schrijfstijl is goed op de doelgroep afgestemd: het taalgebruik is eenvoudig, de zinnen en hoofdstukken zijn kort en de pagina’s hebben een ruime bladspiegel. Het verhaal en de thematiek zijn echter behoorlijk complex, af en toe vergezocht en niet altijd even goed uitgewerkt. Dit maakt het verhaal moeilij…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties