Makkelijk lezen
Nederlands

Doe normaal! : in actie tegen pesten

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
Doe normaal! : in actie tegen pesten
×
Doe normaal! : in actie tegen pesten Doe normaal! : in actie tegen pesten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Klas 3A heeft een nieuwe mentor. Hij vertelt dat hij op zijn oude school gepest werd. De klas besluit een pestprotocol te maken. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Pesten
Titel
Doe normaal! : in actie tegen pesten
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2019
127 p. : ill.
ISBN
9789086965021 (paperback)

Besprekingen

Kim en Pieter zitten in klas 3A. Zij krijgen een nieuwe mentor: Wout van Duin. Wout vertelt dat hij op zijn oude school is gepest. Hij praat daar eerlijk over. De leerlingen uit 3A gaan daarom een pestprotocol maken. Ze vertellen allemaal wat hun zwakke plek is. Pieter vindt dat moeilijk, want hij is homo. Hij is bang dat anderen hem gaan pesten. Deel uit de 'Reality reeks'*. Deze boeken zijn geschikt voor minder vaardige lezers. De verhalen sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren. Het is wel te merken dat het verhaal uit 2011 stamt met woorden als bejaardenhuis en telefoonboek. De lay-out is overzichtelijk. Het verhaal leest fijn door de korte zinnen en de witruimte tussen de regels. De leerlingen van 3A schrijven een brief. Het taalgebruik is zoals jongeren schrijven. In de brief staan dan ook langere zinnen. De schrijfster geeft veel informatie over het thema pesten. Zij maakt duidelijk dat iedereen een zwakke plek heeft. De zwart-witillustraties, bewerkte foto's, passen go…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties