Makkelijk lezen
Nederlands

Blowen

Marian Hoefnagel (auteur), René Janssen (illustrator)
+1
Blowen
×
Blowen Blowen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sinds kort woont Kevin in een flat in Amsterdam met zijn moeder en zusje. Hij raakt bevriend met Troy, die af en toe stiekem blowt. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Drugs, Vriendschap
Leesniveau
AVI 5
Titel
Blowen / Marian Hoefnagel ; met tek. van René Janssen
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
René Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Twello: Van Tricht, 2005
97 p. : ill.
ISBN
90-77822-04-6

Besprekingen

Kevin woont met zijn moeder en zusje in een flat in Amsterdam sinds zijn ouders zijn gescheiden. Hij raakt bevriend met Troy en wordt verliefd op Flair. Troy blijk echter met zijn vrienden te blowen en Kevin gaat dat ook doen. Als zijn moeder erachter komt, stopt hij er weer mee. Het boek laat goed zien hoe je door anderen (soft)drugs kunt gaan gebruiken en hoe je daar dan snel afhankelijk van wordt. Goed leesbaar verhaal voor moeilijk lezende kinderen in korte zinnen en korte hoofdstukken met een duidelijke lay-out. De zwartwitte inktillustraties doen wat ouderwets en stijf aan. Als geheel een zeer bruikbare uitgave die aansluit op de thematiek en leefwereld van wat oudere kinderen, geschreven in AVI 5. Vanaf ca. 13 jaar. Aan het boek is het vignet Makkelijk Lezen toegekend.

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia