Makkelijk lezen
Nederlands

16 & zwanger : wat nu?

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
16 & zwanger : wat nu?
×
16 & zwanger : wat nu? 16 & zwanger : wat nu?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Esther is zestien jaar en zwanger. Ze zit met een heleboel vragen. Om rustig na te denken over haar mogelijkheden gaat ze bij haar oma logeren. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Zwangerschap
Titel
16 & zwanger : wat nu?
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2019
112 p. : ill.
ISBN
9789086965052 (paperback)

Besprekingen

Op haar verjaardagsfeestje is Esther (16) is zwanger geraakt van Joris. Ze weet niet wat ze wil: het kind houden en trouwen met Joris of kiezen voor een abortus of adoptie. Haar moeder raadt haar aan om er bij haar oma eens rustig over na te denken. Haar wijze oma vertelt Esther over de familiebanden van vroeger en nu. Net als Esther een beslissing heeft genomen, gebeurt er iets onverwachts. Vijfde deel uit de 'Reality reeks'*, een reeks die is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, en het vmbo. De schrijfster is een van de initiatiefnemers van de Stichting Makkelijk Lezen. Ze slaagt erin heel rechttoe rechtaan haar verhaal over de ongewenst zwangere Esther te vertellen. Het verhaal is geschreven in korte, eenvoudige zinnen; ondanks die beperking wordt een mooie sfeer opgebouwd. De tekst is gedrukt in een grote letter, er is een ruime interlinie, er zijn brede marges. Elke zin begint op een nieuwe regel. Enkele paginagrote, digitale zwart-witillustraties ond…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties