Dvd
Frans

De beroemde bereninvasie van Sicilië

Lorenzo Mattotti (regisseur), Dino Buzzati (naar het werk van), René Aubry (componist)
Tonio, het zoontje van berenkoning Leonzio, is jaren geleden door jagers ontvoerd. Tijdens een strenge winter gaan Leonzio en zijn berenvolk bij de mensen op zoek naar eten en naar Tonio. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De beroemde bereninvasie van Sicilië
Regisseur
Lorenzo Mattotti
Naar het werk van
Dino Buzzati
Componist
René Aubry
Uniforme titel
La fameuse invasion des ours en Sicile
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
78 min.
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051083154314

Besprekingen

Italiaans-Franse animatiefilm, de eerste lange film van schrijver en illustrator Lorenzo Mattotti. Het verhaal is gebaseerd op het klassieke kinderboek uit 1945 van Dino Buzzati. Jaren geleden werd Tonio, de zoon van berenkoning Leonzio, meegenomen door jagers. Tijdens een zeer strenge winter verlaat de koning met zijn berenvolk de bergen en trekt naar de mensenwereld, op zoek naar eten én vastberaden om zijn zoon te vinden. Een gemene hertog probeert hen tegen te houden met zijn leger, maar ze krijgen hulp van een onbetrouwbare tovenaar. De beren gaan tussen de mensen wonen, maar nemen ook hun slechte gewoontes over. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘een kleurrijke allegorie over macht, moed en trouw (…) een fantastische familiefilm die als bespiegeling over de mensheid verwantschap vertoont met het uit dezelfde tijd stammende De Kleine Prins.' Remke de Lange (Trouw 18-12-’19): ‘(… ) Het is een alles bij elkaar wat ingewikkeld vertelde sage, die met overweg…Lees verder

Over Lorenzo Mattotti

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Lorenzo Mattotti (Brescia, 24 januari 1954) is een Italiaanse striptekenaar, grafisch artiest en illustrator. Zijn illustraties werden gepubliceerd in magazines als Cosmopolitan, Vogue, The New Yorker, Le Monde en Vanity Fair. Voor de grafische roman Dr Jekyll & Mr Hyde won Mattotti in 2003 een Will Eisner-award.

Biografie

Mattotti is de zoon van een militair en verhuisde in zijn jeugd van stad naar stad omwille van de vele transfers van zijn vader. Hij studeerde architectuur in Venetië toen hij jong was, maar maakte zijn studie niet af. In plaats daarvan werd hij striptekenaar. Na een paar klassieke stripverhalen besliste hij dat hij andere verhalen wilde vertellen en deze in een andere stijl wilde afbeelden.

Il Signor Spartaco was de eerste strip die hij met deze ambitie maakte. Het verhaal draait om de dromen van een treinreiziger wat Mattotti in staat stelde vormen en kleuren te gebruiken op een voor…Lees verder op Wikipedia