Boek
Nederlands

Het bos

Liesbet Slegers (auteur)
Wout en Fien ontdekken allerlei dieren in het bos. Instructief prentenboek met stijve schilderingen en uitklapbare bladzijden. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bossen
Titel
Het bos / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[10] p. : ill.
ISBN
9789044849158 (hardback)

Besprekingen

In dit boekje trekken Wout en Fien samen naar zee. Samen pakken ze alle spulletjes in die ze nodig hebben: een zonnebril, zonnecrème, hun zwemspullen... Aan zee ontdekken ze zoveel nieuwe dingen en beleven ze verschillende avonturen. Ze bouwen samen zandkastelen en rapen schelpen op het strand, varen met een rubberboortje op het water, gaan uit vissen... Wout en Fien mogen zelfs mee in een duikboot om de dieren te bekijken die zich heel diep in het water verschuilen. Terug thuis maken Wout en Fien een mooi knutselwerk over de dag aan zee, met de mooie schelpen die ze vonden op het strand.

In Het bos trekken Wout en Fien hun stapschoenen aan om een stevige ontdekkingstocht te maken in het bos. Ze kijken naar de vogeltjes in de bomen, de konijntjes en de vossen in hun holletjes, de kleine kriebeldiertjes in het rond enz. Wanneer de avond valt en de nachtdieren tevoorschijn komen, is het voor Wout en Fien tijd om afscheid te nemen van het bos en in bed te kruipen. In hun sl…Lees verder
Een meisje met een rode puntmuts gaat een dagje naar het bos. Daar ontdekt zij bosdieren en op de rechterpagina staat dan de vraag of er een vos achter de boom zit. De peuter kan dan een flap openmaken en het antwoord ontdekken. Op de linkerpagina staan vier dieren afgebeeld. Deze opzet wordt verder ook gebruikt bij de thema’s ‘in de boom’, ‘kleine diertjes’ en ‘bij het water’. De laatste spread gaat over ‘nog meer in het bos’ (nootjes, dennenappel, paddenstoel’) met als afsluitende vraag of het leuk was in het bos. De tekst, die zich goed laat voorlezen, met steeds een vraag, is uitnodigend om samen met de peuter op zoek te gaan naar het antwoord. Dit vierkante prentenboek heeft een omslag met twee afgeronde hoeken en stevige glanzende bladzijden. De kleurrijke, zwartomlijnde illustraties zullen de peuter zeker aanspreken. Bij ‘de varen’ is een foto tussen de illustraties opgenomen en ook het zandpad op twee pagina’s is een foto. Een aantrekkelijk, vrolijk en leerrijk peuterboek om z…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia