Boek
Nederlands

Muisje mijn meisje

Lida Dijkstra (auteur), Piet Grobler (illustrator)
+1
Muisje mijn meisje
×
Muisje mijn meisje Muisje mijn meisje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een oude kluizenaar gaat samen met zijn muizendochter op zoek naar de machtigste man van de wereld. Prentenboek met oosters getinte illustraties in fraaie kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Muizen, Sterk zijn
Titel
Muisje mijn meisje / tekst Lida Dijkstra ; ill. Piet Grobler
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Piet Grobler
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5637-556-3 9789056375560 (hardback)

Besprekingen

De schrijfster van 'Ootje' en 'Ootje weer'* is er ook nu weer in geslaagd om een fraai nieuw prentenboek te schrijven. 'Muisje m'n meisje' is het gewenste dochtertje van de kluizenaar dat hem als het ware in de schoot geworpen wordt door een voorbijvliegende uil. Wanneer de kluizenaar voelt dat hij ouder wordt, wil hij dat het muisje een man zoekt. Muisje wil vooral een sterke man hebben. En hier begint de zoektocht in dit, soms poëtisch geschreven, stapelverhaal. De zon is sterk, maar de wolken zijn sterker. De wind is sterk, maar de berg is nog sterker. De sterke berg wordt ondermijnd door een muisje, waarmee het muizenmeisje gelukkig trouwt en af en toe past de kluizenaar op de kleine muisjes. Dit kleurrijk geïllustreerde verhaal is eerder verschenen in het Fries** en bekroond met de Vivian Wilkes Award, de illustratieprijs in Zuid-Afrika. De illustraties zijn paginagroot en volgen de tekst. De fragmentarische tekeningetjes zullen de fantasie van de al wat oudere kleuter prikkelen…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een H.B.O. voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze Kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was studentassistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn rei…Lees verder op Wikipedia