Strip
Nederlands

Irish melody

Lambil (illustrator), Kris (scenarist), Raoul Cauvin (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Leden van de Ierse brigade vieren Saint Patrick's Day in Virginia tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Irish melody
Illustrator
Lambil
Scenarist
Kris
Naar het werk van
Raoul Cauvin 1938-2021 Louis Salvérius
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Irish melody
Uitgever
Antwerpen: Dupuis, 2022
48 p. : ill.
ISBN
9789031440191 (paperback)

Besprekingen

Een stripboek dat zich afspeelt tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in Virginia op Saint Patrick’s Day. Leden van de Ierse Brigade vieren hun bankvakanties en Chesterfield is op zoek naar de geboren deserteur Blutch. Maar dan denkt een soldaat in de brigade dat hij in de sergeant een neef ziet. Zou Cornelius met zijn rode haar en zijn slechte humeur van Ierse afkomst zijn zonder dat hij het weet? Een openbaring die hem zal dwingen een aantal onmogelijke keuzes te maken. Met humor geschreven. Ballonstrip in kleur met duidelijke tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.Kris treedt in de voetsporen van Cauvin (1938-2021) om de zegevierende aanval met Lambil voort te zetten.Het boek maakt deel uit van de serie: 'De Blauwbloezen'.

Over Lambil

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door FR

Willy Lambil, echte naam Willy Lambilotte, (Tamines (Sambreville), 14 mei 1936) is een Belgisch illustrator en striptekenaar.

Levensloop

Hij kwam op 16-jarige leeftijd in dienst van uitgeverij Dupuis. Vanaf 1959 tekende hij de strip Sandy, over een Australische jongen en zijn kangoeroe. Lambil werd bij het bedenken van het concept van deze strip geholpen door Henri Gillain, de broer van Jijé. Pas na verschillende pogingen werd Sandy door Charles Dupuis aanvaard voor publicatie in stripblad Robbedoes / Spirou. Uiteindelijk tekende Lambil 21 verhalen van Sandy maar tot een albumuitgave bij Dupuis kwam het niet. Daarom zocht hij een andere uitdaging.

In het jaar 1972 nam hij de reeks De Blauwbloezen over van de dan plotseling overleden Louis Salvérius. Ondanks dat hij weinig van de Amerikaanse Burgeroorlog afwist (tijdens deze gebeurtenis speelt het verhaal zich af) bracht hij de reeks t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties