E-boek
Nederlands

De canon : de 50+1 mooiste literaire werken uit de Nederlanden

Bloemlezing uit de Nederlandstalige literatuur: de mooiste en belangrijkste teksten, minstens 25 jaar geleden gepubliceerd door Vlaamse of Nederlandse auteurs die inmiddels overleden zijn. De selectie bevat proza, poëzie en theaterteksten.
Titel
De canon : de 50+1 mooiste literaire werken uit de Nederlanden / geselecteerd door KANTL en Vlaams Fonds voor de Letteren ; met bijdragen van Elke Brems, Hugo Brems, Geert Buelens ... [et al.]
Samensteller
Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (Gent) Vlaams Fonds voor de Letteren
Medewerker
Elke Brems Hugo Brems Geert Buelens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2015
ISBN
9789460013737
CloudLibrary
3fmh5g9

Over Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ben Bender

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (afgekort tot KANTL) is een wetenschappelijk genootschap dat sinds 1886 de Nederlandse taal en literatuur bestudeert en stimuleert. De Academie reikt jaarlijks een literaire en een wetenschappelijke prijs uit van telkens een geldbedrag van 5000 euro.

Geschiedenis

In 1886 werd de Koninklijke Vlaamsche Academie voor Taal- en Letterkunde opgericht. Het was de eerste officiële instelling van België waarin op een wetenschappelijke manier het Nederlands bestudeerd werd. Bij haar oprichting kreeg zij ook de opdracht de literatuur in de volkstaal te bevorderen en initiatieven voor de ontwikkeling van de wetenschappen in het Nederlands te coördineren. Aldus begaf ze zich enigszins buiten het door haar naam gesuggereerde terrein.

Aan de instelling werd in 1924 rechtspersoonlijkheid toegekend. In 1938 werden de eigen Vlaamse Academie voor Letteren, Wetenschap…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek