Boek
Nederlands

Andreas en de draak

Kolet Janssen (auteur), Evelien Van Landeghem (illustrator)
+1
Andreas en de draak
×
Andreas en de draak Andreas en de draak
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In het huis van Andreas woont een draak. Andreas is altijd op zijn hoede. Hij spitst zijn oren. Hoort hij de draak? Ongeduldig geschuifel van drakenpoten? Nijdig gesnuif van de drakensnuit? Maar ook als hij hem niet hoort, kan Andreas de draak voelen. Of zien. Of ruiken.

Een prachtig verhaal over een jongen die leeft in een gespannen thuissituatie.
Titel
Andreas en de draak
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Evelien Van Landeghem
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789462916203 (hardback)

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia