Boek
Nederlands

Help, ik heb een puber!

Kluun (auteur)
+1
Help, ik heb een puber!
×
Help, ik heb een puber! Help, ik heb een puber!

Help, ik heb een puber!

Afwisselend humoristische en serieuze raadgevingen aan ouders en verzorgers van puberkinderen.
Onderwerp
Puberteit
Titel
Help, ik heb een puber!
Auteur
Kluun
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Kluun, 2022
255 p. : ill.
ISBN
9789083157627 (paperback)

Besprekingen

De vermakelijke opvolger van ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ Dit boek is een survivalgids voor puberouders én een ode aan pubers — de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, redelooste, onzekerste en aandoenlijkste wezens die er bestaan. Met veel grappige anekdotes en praktische tips en adviezen aan de hand van inzichten van experts. ‘Help, ik heb een puber!’ is geschreven in Kluuns kenmerkende pakkende en nuchtere, humoristische stijl. Voor alle ouders en verzorgers die behoefte hebben aan een luchtige kijk op hun ingewikkelde puberkind. Met handige schema’s en illustraties in zwart-wit. Raymond van de Klundert (1964), beter bekend als Kluun, is schrijver en columnist. Daarnaast is hij vader van een post-puber, een puber, een neo-puber, twee stiefpubers en is hij zelf ex-puber.

Over Kluun

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Kluun is het pseudoniem van de Nederlands schrijver Raymondus Godefridus Norbertus (Raymond) van de Klundert (Tilburg, 17 april 1964).

Loopbaan

Komt een vrouw bij de dokter

Voor hij zich op het schrijven toelegde, was Van de Klundert actief in de marketing. In 2001 verloor hij zijn eerste vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn 3-jarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter (2003).

Het boek werd bijzonder slecht ontvangen; de meerderheid van de recensenten beoordeelde het als oppervlakkig en bij vlagen ronduit plat. In de buitenlandse media werd het boek beter ontvangen: Der Spiegel schreef over de Duitse vertaling: 'Een bijzonder document (...) een radicale 21e-eeuwse Love Story. Het verhaal wordt in de loop van het ve…Lees verder op Wikipedia