Makkelijk lezen
Nederlands

Weet je nog...? : in makkelijke taal

Karin Giphart (auteur)

Weet je nog...? : in makkelijke taal

Vijf korte verhalen over persoonlijke herinneringen van vrouwen aan dood en geboorte, liefde en het eind ervan. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Titel
Weet je nog...? : in makkelijke taal / vijf verhalen van Karin Giphart
Auteur
Karin Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2019
57 p.
Aantekening
Uitgave ter gelegenheid van 25-jarig bestaan van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
ISBN
9789086964956 (paperback)

Besprekingen

Deze jubileumbundel (het 65ste boek in de serie Leeslicht) is geschreven ter ere van 25 jaar Eenvoudig Communiceren en bevat vijf persoonlijke verhalen. Over een opa die op Sinterklaasavond sterft, wat moeder voor kleine Essie verzwijgt. Over pubers die in het dagboek van hun moeder hun eigen geboorte teruglezen en over een schrijfster die zich zes weken terugtrekt in een Zeeuws huisje, waar ze zichzelf terugvindt. Verder komt een vrouw achter het geheim in het leven van haar partner, wat haar doet besluiten hem niet te verlaten. Tot slot een korte, smaakmakende voorpublicatie op de jongerenroman die in maart 2020 verschijnt. De plots van de verhalen nemen je direct mee, omdat er zoveel herkenbaarheid in zit en de dialogen lekker soepel zijn. De zinnen lopen door op de regels, maar zijn nergens moeilijk. De bevlogen verhalenvertelster (zus van Ronald Giphart) debuteerde in 2005 en heeft diverse (jongeren)romans op haar naam staan. Deze bundel is een echte aanrader voor laaggeletterden.

Over Karin Giphart

Karin Ellen Giphart (Dordrecht, 29 oktober 1968) is een Nederlandse auteur en singer-songwriter. In 2005 debuteerde zij met de roman Maak me blij en de cd And she bites.

Karin Giphart werd geboren in Dordrecht, als tweede kind van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die van 1977 tot 1989 lid van de Tweede Kamer was voor de PvdA. Haar vader en moeder scheidden toen Karin acht jaar oud was. Zij bleef bij haar moeder wonen, terwijl haar broer (Ronald Giphart) met zijn vader meeging.

Karin is afgestudeerd in Engelse literatuur en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter. Op haar dertigste realiseerde zij zich dat ze lesbisch was.

In 1995 overleed haar moeder, waar Ronald in 2000 het boek Ik omhels je met 1000 armen over schreef. Hij vroeg zijn zus daar een alinea aan toe te voegen. Omdat hij deze passage bij optredens vaak voorlas werd Karin door zijn uitgever gevraagd om zelf een roman te schrijven.

In Maak m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties