Makkelijk lezen
Nederlands

Ontvoering : in makkelijke taal

Karin Giphart (auteur)
+1
Ontvoering : in makkelijke taal
×
Ontvoering : in makkelijke taal Ontvoering : in makkelijke taal

Ontvoering : in makkelijke taal

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Vijf vrienden hebben samen een drone gekocht. Ze gaan een videoclip maken in de Biesbosch. Dan wordt een van hen ontvoerd door twee mannen. Kunnen de anderen haar redden? Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
Ontvoering : in makkelijke taal
Auteur
Karin Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2018
82 p.
ISBN
9789086963430 (paperback)

Besprekingen

Lars (14) heeft niet één goede vriend, maar wel vier: twee jongens en twee meisjes, allen 14 á 15 jaar oud. Ze worden al vanaf groep 1 ‘De gekke vijf’ genoemd. Hun plan is om met een drone een videoclip te maken in de Biesbosch. Als de drone tussen de bomen blijft liggen, gaat Dina hem halen. Daarbij wordt ze door een vader en zijn zoon in een busje gegooid en ontvoerd. Het tweetal was bezig om drugsafval te verdonkeremanen. Kan Dina gered worden? Deeltje uit de serie 'Leeslicht – lezen in gewone taal’. Vijf hoofdpersonen zijn de wisselende vertellers in ik-vorm. De naam van de verteller wordt op elke pagina vermeld en flashbacks worden aangekondigd (‘Terug naar het moment …’). De zinsbouw is kort en overzichtelijk en het woordgebruik is eenvoudig. In deze reeks zijn twintig andere delen verschenen, waaronder het boek ‘Overstroming’* van dezelfde auteur. Het merendeel van de verhalen uit de serie is bewerkt voor de groep laaggeletterden, maar deze toegankelijke thriller is speciaal ge…Lees verder

Over Karin Giphart

Karin Ellen Giphart (Dordrecht, 29 oktober 1968) is een Nederlandse auteur en singer-songwriter. In 2005 debuteerde zij met de roman Maak me blij en de cd And she bites.

Karin Giphart werd geboren in Dordrecht, als tweede kind van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die van 1977 tot 1989 lid van de Tweede Kamer was voor de PvdA. Haar vader en moeder scheidden toen Karin acht jaar oud was. Zij bleef bij haar moeder wonen, terwijl haar broer (Ronald Giphart) met zijn vader meeging.

Karin is afgestudeerd in Engelse literatuur en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter. Op haar dertigste realiseerde zij zich dat ze lesbisch was.

In 1995 overleed haar moeder, waar Ronald in 2000 het boek Ik omhels je met 1000 armen over schreef. Hij vroeg zijn zus daar een alinea aan toe te voegen. Omdat hij deze passage bij optredens vaak voorlas werd Karin door zijn uitgever gevraagd om zelf een roman te schrijven.

In Maak m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties