Boek
Nederlands

Schrift

Karen Brookfield (auteur), Laurence Pordes (fotograaf)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Met veel illustraties en korte teksten wordt een overzicht gegeven van het schrift en allerlei schriftvormen door de eeuwen heen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Schrift / Brookfield, Karen ; ill. Pordes, Laurence
Auteur
Karen Brookfield
Fotograaf
Laurence Pordes
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Eyewitness guides, Writing
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 1994
63 p. : ill.
Aantekening
Omslagtitel : Schrift : ontdek het verhaal van het schrift - van het oudste beeldschrift tot de middeleeuwse manuscripten en gedrukte boeken
ISBN
90-02-19657-1

Besprekingen

In de serie Ooggetuigen een verhaal over schrift en schriftgeschiedenis. Deze rijk geïllustreerde uitgave bevat maar liefst 25 hoofdstukjes. De meeste zijn slechts twee pagina's groot. De auteur besteedt niet alleen aandacht aan de geschiedenis van het schrift, maar ook aan materialen, technieken en buiten-Europese schriftvormen. Deze populaire uitgave bevat schitterende kleurenfoto's van boeken, schrijf- en drukmaterialen en historische schriften. De lay-out van het boek is erg druk en het verbluffende beeldmateriaal staat in geen verhouding tot de summiere tekst. Het is een kijkboek met korte verklarende teksten. Het omslag weerspiegelt de opzet van het boek; veel kleine afbeeldingen op een wit fond. Met register. Vanaf ca. 13 jaar.