De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal haar een plek wachten in het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur. Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, o
Titel
Een jaar met jou
Auteur
Julia Whelan
Vertaler
Angela Knotter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My Oxford year
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2018
1 digitaal bestand
ISBN
9789402755848
CloudLibrary
6q6smz9

Andere formaten:

Over Julia Whelan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Baileypalblue

Julia Whelan (Oregon, 8 mei 1984) is een Amerikaans actrice.

Biografie

Whelans vader was brandweerman en haar moeder lerares. Toen ze 5 was stond ze voor het eerst lokaal op de planken. Toen ze 10 was ging Whelan acteerlessen volgen en later verhuisde ze naar Los Angeles.

Daar kreeg ze in 1996 haar eerste rol in één aflevering van een televisieserie: Nowhere Man. Wat volgde waren meer rollen in televisieseries en ook televisiefilms. Tussen 1999 en 2002 had ze een vaste rol in de serie Once and Again. In dat laatste jaar speelde ze ook de hoofdrol in de televisiefilm The Secret Life of Zoey.

In 2004 ging Whelan Engelse literatuur studeren in Vermont en in 2006-7 als gaststudent aan de Universiteit van Oxford. Haar laatste jaar volgde ze opnieuw in Vermont en in 2008 studeerde ze af.

In november 2008 ging ze opnieuw acteren en speelde ze in de film Fading of the Cries, die in 2010 wer…Lees verder op Wikipedia