Boek
Nederlands

In de ban van de ring

J.R.R. Tolkien (auteur), Max Schuchart (vertaler)
De langdurige avontuurlijke expeditie van de Hobbits van Gouw, in de klassieke trilogie van de Engelse taalkundige (1892-1973).
Bevat
Extra onderwerp
Verfilmde boeken
Titel
In de ban van de ring
Auteur
J.R.R. Tolkien
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lord of the rings
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018
1405 p. : ill.
Aantekening
Complete editie Bevat ook Aanhangsels : Annalen van de koningen en heersers, Het verhaal der jaren, Familiestambomen, De kalender van de Gouw, Schrijfwijze en spelling, De talen en volken van de Derde Era
ISBN
9789022561577 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Midden-Aarde is een tijdloze, zeer gedetailleerd geschilderde fantasiewereld, voornamelijk bewoond door Hobbits. Er is een magische Ring die beslist over voorspoed en verderf van de Aarde als geheel. Als de Ring in verkeerde handen is geraakt, gaan de Hobbits van de Gouw op expeditie om tenslotte de Ring te vernietigen in het vuur waarin hij lang geleden was gesmeed. Het boek doet in drie kloeke delen (hier in een band) verslag van deze expeditie. Prachtig taalgebruik, fantasierijke details, avontuur, geloofwaardigheid en reminiscenties aan Angelsaksische sagen hebben dit kloeke werk tot een klassieker van de 'fantasy' gemaakt, een echt cult-boek, dat al hele boekenplanken aan secundaire literatuur heeft opgeleverd. Uitstekende vertaling. Achterin ruim 150 pagina's aanhangsels. Gebonden editie; zeer kleine druk, grauw papier.

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasy-literatuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, waaraan Tol…Lees verder op Wikipedia