Boek
Nederlands

Wij zijn de wereld : een levensfilosofie

Jostein Gaarder (auteur), Lucy Pijttersen (vertaler)
+1
Wij zijn de wereld : een levensfilosofie
×
Wij zijn de wereld : een levensfilosofie Wij zijn de wereld : een levensfilosofie

Wij zijn de wereld : een levensfilosofie

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Persoonlijke brief van de Noorse auteur (1952) aan zijn kleinkinderen, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet en urgente vragen stelt over het bestaan op aarde. Vanaf ca. 16 jaar.
Onderwerp
Levenskunst, Filosofie
Titel
Wij zijn de wereld : een levensfilosofie
Auteur
Jostein Gaarder
Vertaler
Lucy Pijttersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Det er vi som er her na
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, © 2022
206 p.
ISBN
9789026161612 (hardback)

Besprekingen

Een persoonlijke brief van de Noorse auteur (1952) aan zijn kleinkinderen, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet en urgente vragen stelt over ons bestaan — waarvan de belangrijkste: hoe zorgen we voor onszelf, elkaar én de planeet waarop we leven? In zachtaardige, persoonlijke stijl geschreven. Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Jostein Gaarder (Oslo, 1952) is (onder andere) schrijver, scenarioschrijver, onderwijzer en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Norwegian Booksellers' Prize en de Peer Gynt Literary Award.

Over Jostein Gaarder

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door GAD

Jostein Gaarder (Oslo, 8 augustus 1952) is een Noors (kinderboeken)schrijver. Zijn bekendste boek is De wereld van Sofie, dat op een luchtige wijze de geschiedenis van de westerse filosofie beschrijft.

Loopbaan

Jostein Gaarder studeerde filosofie, theologie en literatuur aan de Universiteit van Oslo. Nadat hij daar was afgestudeerd, gaf hij tien jaar les in filosofie in Bergen.

Met zijn oorspronkelijk als kinderboek bedoelde, maar ook door veel volwassenen gelezen werk De wereld van Sofie, dat hij in 1991 schreef, beleefde hij zijn internationale doorbraak als schrijver. In 1994 ontving hij voor dit boek de Duitse jeugdliteratuurprijs. Het boek is inmiddels in meer dan 50 talen vertaald en in 1999 verfilmd. Na dit internationale succes kon hij met zijn vrouw en hun twee zonen leven van de opbrengst van zijn boeken.

Het boek Het geheim van de kaarten verscheen in 1990 en werd een jaar later met de…Lees verder op Wikipedia