Boek
Nederlands

De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

Jet Boeke (auteur)
+1
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek
×
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar

Dit stevige kartonboek over de geliefde rode kater Dikkie Dik, 'De hele dag op pad met Dikkie Dik', gaat over dag en nacht en over alle dieren en dingen die je tegen kunt komen. Op elke pagina vind je grote flappen om nog meer van de wereld van Dikkie Dik achter te ontdekken.

Dikkie Dik wordt zó vroeg wakker dat poes Muis nog slaapt. Daarom gaat hij maar alleen op pad. Dikkie Dik ho

Onderwerp
Dieren
Titel
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
[Haarlem]: Gottmer, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789025776640 (hardback)

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia