Strip
Nederlands

Praat niet met 'n volle mond!

Janry (auteur), Tome (naar het werk van)

Praat niet met 'n volle mond!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Korte humoristische stripverhalen over de jonge Robbedoes. Ballonstrip in kleur.
Extra onderwerp
humor
Titel
Praat niet met 'n volle mond!
Auteur
Janry
Naar het werk van
Tome
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
On parle pas la bouche pleine!
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2022
48 p. : ill.
ISBN
9789031440221 (paperback)

Besprekingen

Korte humoristische stripverhalen in de serie over de jonge Robbedoes. ‘De kleine Robbe' is vooral een reeks vol heerlijke personages: van de grootmoeder die aan Alzheimer lijdt, tot meneer Peuk, de gymleraar die zo weinig mogelijk inspanningen levert en van fake news houdt, en niet te vergeten: Suzette, het officiële vriendinnetje van kleine Robbe. Ze heeft besloten veganist te worden en een ster op sociale media. ‘Gags’ worden afgewisseld met woordgrapjes of slapstick en ontroerende korte verhaaltjes. Simpel en humoristisch geschreven, cartoonesk getekend in de klassieke Robbedoes-stijl met heldere kleuren.

Over Janry

CC BY 3.0 - Foto van/door Vogler

Janry, pseudoniem voor Jean-Richard Geurts (Jadotville (Belgisch-Kongo), 2 oktober 1957) is een Belgisch stripauteur.

Hij werd geboren in Afrika maar verhuisde met zijn ouders op 10-jarige leeftijd naar Brussel. Hij ging naar school in Geldenaken. Zijn hoofdbezigheid was op dat moment het tekenen van technische onderwerpen (vliegtuigen, machines, ...).

In 1974 nam hij tekenlessen en leerde hij ook figuren tekenen. Daarbij ontmoette hij Philippe Vandevelde (stripauteursnaam Tome), met wie hij bevriend raakte. Ze gingen samen naar dezelfde kunstacademie in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar ze beiden strips leerden tekenen. Daar ontmoetten ze samen Stéphane De Becker en de drie begonnen samen strips te tekenen.

Met Tome debuteerde hij in het stripblad Spirou / Robbedoes met een spelletjespagina (Jeuréka). Aanvankelijk tekenden ze beiden. Maar Janry ging zich toeleggen op de tekeningen, Tome op de scenario's. Daarna kreeg hij de kans de reeks Robbedoes en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties