Boek
Nederlands

Bumba gaat naar school

Jan Maillard (auteur)
+1
Bumba gaat naar school
×
Bumba gaat naar school Bumba gaat naar school

Bumba gaat naar school

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Ga in dit prentenboek met Bumba mee terug naar school. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Bumba gaat naar school
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789462776005 (hardback)

Besprekingen

Bumba is een van de creaties van Studio100. Andere bekenden van Studio100 zijn K3, Maya de Bij, Mega Mindy en Piet Piraat. Bumba is een clowntje. Hij is bevriend met andere clowntjes, die net als hij een vrolijke rode neus hebben, en er verder allemaal anders uitzien hetgeen het verhaal een inclusief karakter geeft. Bumba speelt de hoofdrol in diverse filmpjes, pretparken, shows en boeken. De boeken zijn allemaal groot, stevig en kleurrijk. Dit boek heeft zeven spreads (dubbela pagina's) waarop steeds zes regels tekst staan. De rest van de ruimte is gevuld door de tekening. In dit verhaal gaat Bumba na een vakantie weer terug naar de basisschool. Hij vindt dat best weer even spannend, maar wel erg leuk. Hij let op andere kinderen, doet lekker mee met alle opdrachtjes, heeft een gezond lunchtrommeltje en doet goed zijn best bij de gymles. Het is een heel correct verhaal, wat precies aansluit bij de beleving van de lezertjes. Bumba is een bekend en commercieel figuur. Niet erg vernieuwe…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia