Besprekingen

Er zullen maar weinig musici zijn waarover dit jaar meer geschreven is dan over de jonge Britse jazz-zanger en -pianist Jamie Cullum. Dat al die belangstelling terecht is, wordt al gauw duidelijk wanneer je het hoofdprogramma op deze dvd bekijkt. Dat is de opname van een concert dat Jamie deze zomer gaf op het terrein voor Blenheim Palace, de (te) riante woning van de graaf van Marlborough. Jamie speelt muziek en tegelijkertijd speelt hij mét de muziek. Trommelen op de piano, verbluffend knap spelen op de piano, klimmen op de piano, tappen op de piano, springen vanaf de piano (je kan veel met een piano), zingen aan de piano, op de piano, los van de piano, met gitaar, wandelend door het duizendkoppige publiek enz. Jamie staat geen moment stil en blijkt een volmaakt entertainer te zijn, die nogal wat technieken uit de popmuziek feilloos weet te gebruiken bij zijn show. Het repertoire gaat van zijn eigen Twentysomething tot heel eigen visies op evergreens als Old devil moon en Brian Wils…Lees verder

Over Jamie Cullum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tore Sætre

Jamie Cullum (Rochford (Essex), 20 augustus 1979) is een Brits zanger en multi-instrumentalist. Hij begeleidt zichzelf voornamelijk op piano, maar doet dit soms ook met andere instrumenten, zoals drums of gitaar. Tussen 1999 en 2014 bracht hij zeven studioalbums uit, waarvan Interlude de laatste is.

Sinds april 2010 presenteert Cullum wekelijks een jazzshow op BBC Radio 2.

Biografie

Jeugdjaren

Cullum werd geboren in Rochford, Essex. Hij groeide op in Hullavington, Wiltshire.

Zijn moeder, Yvonne, is een secretaresse van Anglo-Birmaanse afkomst, wier familie zich in Noord-Engeland vestigde nadat Birma onafhankelijk werd verklaard. Zijn Britse vader, John Cullum, werkte in financiën. Zijn grootvader van vaders kant was een Britse legerofficier en zijn grootmoeder van vaders kant was een Joodse vluchteling uit Pruisen, die in Berlijn in nachtclubs zong.

Op dertienjarige …Lees verder op Wikipedia