Boek
Nederlands

Leeuw, waar ben je?

Ingela P. Arrhenius (illustrator), Nosy Crow (auteur)
Waar heeft de giraf zich verstopt? En waar is toch de olifant? En kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en vilten flapjes. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Leeuw, waar ben je?
Illustrator
Ingela P. Arrhenius
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's mr lion?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[10] p. : ill.
ISBN
9789025766337 (hardback)

Besprekingen

Een giraf, krokodil, olifant en een leeuw: in dit vierkante, hardkartonnen boekje hebben zich vier wilde dieren verstopt. Op elke dubbele pagina wordt de vraag ‘waar ben je?’ gesteld, in combinatie met de naam van het dier. Op de rechterpagina is achter een grote, stevig bevestigde en felgekleurde vilten flap een klein stukje te zien van het verstopte dier. De stoere, eenvoudig illustraties zijn in egale vlakken en in sprekende, vrolijke kleuren uitgevoerd. Op de laatste pagina’s wacht nog een extra verrassing: een spiegeltje achter een flap in de vorm van een struik, met de vraag ‘Kindje, waar ben je?’. Een mooi en zorgvuldig uitgevoerde uitgave om samen interactief mee bezig te zijn en plezier aan te beleven. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde opzet 'Beestje, waar ben je?'*, waarin kleine dieren die leven in de tuin zich op eenzelfde wijze verstoppen. De illustraties beginnen en eindigen op de binnenzijden van het omslag. Vanaf ca. 1 jaar.

Leeuw, waar ben je

‘Leeuw, waar ben je?’ is een peuterboekje met stevige blaadjes van hard karton. De verschillende dieren zoals giraf, krokodil, olifant en leeuw zitten voor een deel verstopt achter een vilten flapje. Kan de kleuter hen vinden? Op de laatste pagina, met de vraag: 'Kindje, waar ben je?' is er een spiegeltje verstopt achter het flapje.De tekeningen zijn heel strak met gestileerde dieren in de typische stijl van Ingela P. Arrhenius. Het kleurenpalet is erg uitgebreid en vrolijk, maar de felle kleuren op een aantal pagina’s zijn niet voor iedereen even aantrekkelijk. Een leuk detail: de stukjes stof hebben dezelfde kleur en dezelfde vorm als een ander onderdeel van de tekening op de andere bladzijde.​ Dit is een niet erg vernieuwend flapjesboek. De flapjes in vilt zijn dan wel weer een leuk detail en ze voelen aangenaam aan voor kleine kinderhandjes. Een boekje waar kleutertjes graag naar zullen teruggrijpen.