Boek Nederlands

Waar is Eline?

Hetty Van Aar (auteur), Ruthje Goethals (illustrator)

Waar is Eline?

Hetty Van Aar (auteur), Ruthje Goethals (illustrator)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de reeks:
Emma is verhuisd en mist haar oude vriendinnen. Op haar nieuwe school ontmoet ze Katja. Is Katja wel een geschikte vriendin voor haar? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Waar is Eline?
Auteur
Hetty Van Aar
Illustrator
Ruthje Goethals
Uniforme titel
Mama heeft een nieuwe vriend
Taal
Nederlands
Editie
Nieuwe editie
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
193 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen o.d.t. Mama heeft een nieuwe vriend
ISBN
9789002267901 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Nu mama op zoek is naar een nieuw lief, wordt Eline aan haar lot overgelaten en eindigt ze 's avonds vaak alleen met een diepvriespizza op haar bord. Haar vader woont helaas te ver weg. Bovendien reist hij de wereld rond voor zijn werk, dus ze ziet hem zelden. Gelukkig is er 'Yééék', de vriendinnenclub die staat voor Yelien, Eline, Ellen, Emma en Kato. Eline worstelt met de breuk tussen haar ouders, en haar vier vriendinnen steunen haar door dik en dun. Verder houden de meiden zich bezig met chatten, skypen, slaapfeestjes organiseren en babysitten.
Dat Eline de veroveringen van haar mama niet ziet zitten, is wel duidelijk. "Stefan stak zijn arm over de tafel heen en legde een grote, harige hand op mama's gelakte nageltjes. 'Heb je zin om vanavond samen naar de film te gaan, poppetje?' Eline verslikte zich. Poppetje? Zei hij poppetje tegen haar moeder? Het moest niet gekker worden." Ze besluit dan ook om weg te lopen wanneer de maat vol is.
Mama heeft een nieuwe vriend bel…Lees verder
Emma (12) is naar een andere stad verhuisd en moet naar een nieuwe school waar ze niemand kent. Omdat ze eenzaam is, zoekt ze contact met een ander meisje dat steeds alleen staat op het plein. Emma hoopt op vriendschap met deze Katja, maar weet na verloop van tijd niet zeker of dit meisje een geschikte vriendin voor haar is. Emma vindt steun bij haar lievelingsboek For Girls Only, haar dagboek, haar vriendin van vroeger en haar kat. De auteur heeft een vlot meidenboek geschreven over vragen waarmee ieder brugklasmeisje wel eens worstelt: wie ben ik, bij wie wil ik horen en doe ik ten koste van alles mee of blijf ik mezelf, hoe sluit ik vriendschap en wat zijn echte vriendinnen? De auteur weet precies de juiste toon aan te slaan, zodat Emma een heel geloofwaardige hoofdpersoon is. Ook de msn-berichtjes die de meisjes elkaar schrijven zijn echt van deze tijd, in de juiste jongerentaal. Vanaf ca. 11 jaar.