Boek
Nederlands

Jamaicaanse nachten

Jamaicaanse nachten

In de reeks:
Genre:
Een afgehakte rechterhand in een scandal bag, dancehallritmes met pornografische lyrics, een circusolifant met darmproblemen, de gietijzeren vuurtoren op Point Morant, correspondentie van vergeten neven in Brooklyn, de geesten van plantageslaven en overproof rum… Vergeet de bekende beelden, dit is het échte Jamaica, tussen een verleden van uitbuiting en een toekomst vol uitdaging. Jamaicaanse nac
Extra onderwerp
thriller, misdaad
Titel
Jamaicaanse nachten
Auteur
Herman Portocarero
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2007
235 p.
Aantekening
Vervolg op : New Yorkse nachten, wordt vervolgd door : Haïtiaanse nachten
ISBN
9789056177676

Over Herman Portocarero

Herman Portocarero (Sint-Katelijne-Waver, 6 januari 1952) is een Belgische schrijver en diplomaat.

Diplomaat

Na zijn studies rechten aan de Ufsia werkte Herman Portocarrero als stagiair-advocaat aan de Antwerpse balie. In 1978 ging hij in Parijs bij de UNESCO aan de slag maar amper een jaar later vervoegde de polyglot het Belgische diplomatieke korps in Addis Abeba, Ethiopië.

Na een tweede diplomatieke missie (Jamaica) was hij van 1985 tot 1989 eerste secretaris van de Belgische delegatie bij de Verenigde Naties in New York, een instelling die hij opnieuw zou vervoegen in de periode 1992-1995. Herman Portocarero staat aan de basis van het verdrag tegen het gebruik van anti-persoonsmijnen.

In 1988 en de twee daaropvolgende jaren onderbrak hij zijn diplomatieke loopbaan voor respectievelijk een sabbatsjaar in Andalusië en een adviseursrol voor Artsen Zonder Grenzen in Soedan en Nicaragua.

Terug in Brussel was …Lees verder op Wikipedia