Zes jonge kunstenaars en hun leider vormen de groep The warehouse, die als alternatieve actie tegen de gevestigde orde zes kunstwerken stelen uit verschillende Europese musea en die via een ingenieus postplan verspreiden. Al spoedig bemoeit een keiharde misdadigersbende zich ermee en worden ze op de hielen gezeten door Europol.
Bevat
Disc 1 Afl. 1-3
Disc 2 Afl. 4-5
Onderwerp
Kunstdiefstal
Taal
Engels
Uitgever
Lumiere, 2012
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
5 x 50 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019007355

Besprekingen

Een vijfdelige Nederlands-Vlaams-Scandinavische dramaserie uit 2012. Met o.a. Lien van de kelder, Thomas Ryckewaert, Johan Leysen, Teun Luijkx en Tommy Korpela. Arturo is de mysterieuze wat oudere leider van een kunstgemeenschap uit Kopenhagen, genaamd The Warehouse. Ze zijn berucht om hun gewaagde acties tegen de gevestigde orde. Het laatste plan is om met zes jonge kunstenaars uit verschillende Europese landen een kunstwerk (o.a. uit het Van Abbemuseum/Eindhoven) te stelen en deze middels een ingenieus plan via de post over de wereld te sturen. De kunstroven op zich verlopen perfect, maar er gaat iets helemaal mis en er vallen slachtoffers. De jonge kunstenaars moeten hun uiterste best doen om keiharde misdadigers van zich af te schudden. Ook Europol zit hen op de hielen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 3-11-'12) geeft 3 (van 5) sterren: 'The Spiral is zonder meer intrigerend door de vele verwikkelingen, maar het Europese karakter zorgt ervoor dat de serie toch een eigen identiteit mist. …Lees verder

Over Hans Herbots

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks from Austin, Texas, USA

Hans Herbots (Antwerpen, 13 mei 1970) is een Vlaams filmregisseur.

Herbots regisseerde verschillende televisieseries, zoals Flikken, Sedes & Belli, Urbain, Zone Stad en Vermist

In 2001 verscheen zijn eerste, in het Engels gesproken, langspeelfilm Falling (film) naar de gelijknamige roman van Anne Provoost, met onder andere Koen De Bouw, Alice Krige en Jill Clayburgh.

Daarna draaide hij Verlengd weekend in 2005, met Jan Decleir, Wouter Hendrickx en opnieuw Koen de Bouw.

In oktober 2006 ging Windkracht 10: Koksijde Rescue, zijn derde langspeelfilm, in première. Die film is ook uitgekomen in Nederland, en verkocht aan onder andere China, Japan, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.

In februari 2010 kwam Bo in de zalen, een film gebaseerd op Het Engelenhuis van Dirk Bracke. 'Bo' won in juli 3 prijzen op het Internationale Filmfestival van Giffoni, in Italië, en werd geselect…Lees verder op Wikipedia

Suggesties