Boek
Nederlands

Licht uit!

Guy Daniëls (auteur), Ruby Kersten (illustrator)
+1
Licht uit!
×
Licht uit! Licht uit!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als een egel en een konijn een kleine bosuil vragen of hij mee komt spelen, durft deze niet want hij is bang voor licht. Prentenboek met vrolijkgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Titel
Licht uit!
Auteur
Guy Daniëls
Illustrator
Ruby Kersten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789044807080 (hardback)

Besprekingen

Robbe is een kleine bosuil en slaapt dus overdag. Hij woont met zijn familie in het bos. Op een dag krijgt Robbe bezoek van Tibo de egel en Emma de eekhoorn. Zij willen graag met Robbe spelen. Maar Robbe is bang voor licht. Tibo en Emma verzinnen van alles om Robbe mee naar buiten te krijgen. Uiteindelijk vinden ze een zonnebril. Zo kan Robbe wel naar buiten. Een vrolijk prentenboek over angst voor onbekende dingen zoals in het geval van Robbe angst voor licht. Als hij tijdens het voetballen struikelt, vallen de donkere glazen eruit en maakt hij een doelpunt. Dan blijkt hij ook niet meer bang voor het licht. De illustraties zijn uitgevoerd in krijt en verf en hebben vrolijke kleuren. De pagina's zijn wit met daarop zwarte tekst en vaak op dezelfde pagina de illustratie. De illustraties passen goed bij de tekst. De dieren zijn leuk getekend en hebben menselijke kopjes (vvoral Emma). Mooie omslagillustratie in donkerblauw met een vrolijke Robbe. Vanaf ca. 4 jaar.

Licht uit!

Robbe, een kleine bosuil, is bang van het licht. Emma de eekhoorn en Tibo de egel willen met hem spelen. Maar Robbe durft niet naar buiten, hij wil dat het licht eerst uitgaat. Emma en Tibo kruipen naar binnen in de holte van de boom. Ze vinden het daar niet leuk en proberen dan maar om Robbe op allerlei manieren over zijn angst heen te helpen: een bloempot op zijn hoofd, een zonnebril ... Een lief verhaaltje over bang zijn voor onbekende dingen en het overwinnen van die angst. De dierenfiguurtjes zijn zonder meer schattig en aaibaar.