Strip
Nederlands

Ko Bolt

Gos (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Ko Bolt
Scenarist
Gos
Taal
Nederlands
Uitgever
[Marcinelle]:: Dupuis, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-314-2407-2

Besprekingen

Lang lang geleden werd Ko Bolt, de dwergtuinman, als straf op de planeet van de Melkwegers opgesloten door de machtige astronaut Atlas. Bij zijn ontwaken heeft hij 48 uur de tijd om zijn broers te zoeken en zijn domein in orde te brengen. Atlas heeft zijn vrouw en schoonzusters in vogels omgetoverd en deze veroorzaken heel wat problemen als Ko Bolt eindelijk ontwaakt. Zij groeien zo snel dat alle Melkwegers er last van hebben. Toch belet hen dat niet Ko Bolt te helpen. En met verenigde krachten ontdekken de Katamarom, Kheena, de Melkwegers en Ko Bolt met de hulp van de Ramoecha's hoe ze de broers van Ko Bolt kunnen redden.

Ko Bolt is een aardig en vrij grappig album. De vogels die alles opeten en bemesten, de groeistaf die alles sneller doet groeien en het inzetten van de Ramoecha's die dankzij hun elektrische schokken de broers uit Ko Bolts eigen lichaam te voorschijn halen, zijn goede vondsten. Dit 33ste album is een grappig verhaal dat zijn ideeën haalt bij een aantal klassi…Lees verder
Van de hand van Spirou-oudgediende Gos hier alweer het 33ste Katamarom-album, een mengeling van fantasy en mythologie, met kinderlijke figuurtjes die toch wel erg hoogdravende taal uitslaan. Door de combinatie van deze kenmerken wordt het moeilijk een geschikte doelgroep voor dit verhaal aan te geven: Ko Bolt is een soort boze dwerg die ineens nog 6 broers blijkt te hebben, een soort Smurfen maar dan met een rijkere woordenschat... Het is natuurlijk een beroemde strip, maar behalve voor volwassen verzamelaars en pientere kinderen is dit een minder toegankelijke strip.

Over Gos

Roland Goossens (Thy-le-Château, 1 maart 1937), ook wel Gos genoemd, is een Belgisch striptekenaar. Hij begon zijn carrière als militair tot in 1965, waarna hij als striptekenaar en scenarioschrijver actief werd. Hij werkte als assistent van Peyo en zijn werk is erg beïnvloed door deze stripmaker. Hij werd geassisteerd door zijn zoon Walter Goossens, die werkte onder het pseudoniem Walt, en dit vanaf diens 16e verjaardag.

  • Guus Slim (scenario van Maurice Tillieux, deel 13-16 + Guus Slim Omnibus deel 2, Dupuis)
  • Jakke en Silvester (coscenario met Peyo/Derib (deel 2) voor François Walthéry, 3 albums, collectie Reeks Jeugdzonden, Dupuis)
  • De Katamarom (coscenario van Walt, deel 13-36, 36 albums, Dupuis (deel 1-34) en Glénat (deel 35-36))
  • Natasja (scenario voor François Walthéry, deel 1-2, Dupuis)
  • Robbedoes en Kwabbernoot (coscenario voor André Franquin, deel 19, Dupuis)
  • De Smurfen (in studioverband met Peyo, deel 5-6,…Lees verder op Wikipedia