Strip
Nederlands

Het schuilhol van Satic

Gos (scenarist), Walt (illustrator)
+1
Het schuilhol van Satic
×
Het schuilhol van Satic Het schuilhol van Satic

Het schuilhol van Satic

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het schuilhol van Satic
Scenarist
Gos
Illustrator
Walt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'antre de Satic
Uitgever
Brussel: Glénat Benelux, 2005
48 p. : ill.
ISBN
90-6969-404-2 (paperback) 9789069694047 (paperback)

Besprekingen

Om de Katamaron van een gewisse dood te redden (zie De terugkeer van Falzar) roept Khena de hulp in van een ploeg melkwegers. Zij grijpen kordaat in en in plaats van één geredde Katamaron resulteert hun tussenkomst in twee Katamarons: de echte en een kloon die de naam Katamarol krijgt. Om de ongemakken die hen de laatste tijd belagen met wortel en tak uit te roeien begeeft de groep vrienden zich naar het hoofdkwartier van de gewetenloze manipulator Satic, waar ook Falazar een onderkomen heeft gevonden. De twee vliegen in één klap vermorzelen loopt echter niet van een leien dakje. Robots, onderwatermonsters en vleesetende planten versperren hen de weg en bovendien heeft Satic gijzelaars genomen. De Katamarol blijkt een welgekomen hulp. Met zijn aanvalswapen maait hij de tegenstanders onderuit zodat Khena en kornuiten de basis van Satic kunnen binnendringen waar de booswicht het slachtoffer wordt van de val die hij voor anderen had opgezet.

Het schuilhol van Satic s…Lees verder
Vervolg op deel 34 uit de reeks, 'Falzar is terug' (2003)*. In eenvoudige, pretentieloze tekeningen wordt een verhaal verteld waarin de speurtocht wordt voortgezet naar een ontvoerde jongen. In het verhaal spelen sprekende dieren en 'gewone' mensen een rol; alles is mogelijk, ze vliegen van de ene planeet naar de ander. Er wordt net zo eenvoudig gekloond als gegeten en een boosaardig vogelfiguur verandert net zo gemakkelijk in een slak als een politieagent in een standbeeld. Alles mag, kan en is mogelijk. De stripserie verschijnt al jaren in 'Robbedoes' en wordt nog steeds volop gelezen (zie het aantal albums). Het album is niet slecht, maar is ook niet bijster origineel: vlakke tekeningen en een vaag, warrig verhaal met weliswaar goed te volgen teksten.

Over Gos

Roland Goossens (Thy-le-Château, 1 maart 1937), ook wel Gos genoemd, is een Belgisch striptekenaar. Hij begon zijn carrière als militair tot in 1965, waarna hij als striptekenaar en scenarioschrijver actief werd. Hij werkte als assistent van Peyo en zijn werk is erg beïnvloed door deze stripmaker. Hij werd geassisteerd door zijn zoon Walter Goossens, die werkte onder het pseudoniem Walt, en dit vanaf diens 16e verjaardag.

  • Guus Slim (scenario van Maurice Tillieux, deel 13-16 + Guus Slim Omnibus deel 2, Dupuis)
  • Jakke en Silvester (coscenario met Peyo/Derib (deel 2) voor François Walthéry, 3 albums, collectie Reeks Jeugdzonden, Dupuis)
  • De Katamarom (coscenario van Walt, deel 13-36, 36 albums, Dupuis (deel 1-34) en Glénat (deel 35-36))
  • Natasja (scenario voor François Walthéry, deel 1-2, Dupuis)
  • Robbedoes en Kwabbernoot (coscenario voor André Franquin, deel 19, Dupuis)
  • De Smurfen (in studioverband met Peyo, deel 5-6,…Lees verder op Wikipedia

Suggesties