Boek
Nederlands

Een taart voor Sep

Gitte Spee (auteur)

Een taart voor Sep

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Slang Sep heeft honger. Hij wil taart. Schaap Saar gaat een taart voor hem bakken. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
Een taart voor Sep / geschr. en getek. door Spee, Gitte
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1993
23 p. : ill.
ISBN
90-276-2902-1

Besprekingen

Als schaap Saar haar buikje al lang vol heeft, rammelt slang Sep nog van de honger. Hij wil taart. Zijn geduld wordt wel erg op de proef gesteld, maar dat wordt dan ook rijkelijk beloond. De vriendschap tussen Saar en Sep staat het hele verhaal centraal, maar waarom het dieren zijn is niet duidelijk; ze gedragen zich helemaal als mensen. De relatie tussen beide dieren kan er een zijn van vrienden, maar ook een van volwassene en kind. Rekening houdend met de beperkte woordkeus (i.v.m. het leesniveau) is het taalgebruik afwisselend en boeiend genoeg om de aandacht vast te houden. De tekst is goed te begrijpen. Het verhaal zelf is nogal tam met weinig verrassende elementen. De eenvoudige tekeningen, afwisselend zwart-wit en gekleurd, voegen nauwelijks iets toe aan de tekst. Voor beginnende lezers is het boekje niet echt opwindend, maar leuk en begrijpelijk genoeg om het uit te willen lezen. Gekleurde omslagillustratie.

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen