Boek
Nederlands

Fantasia. XVI, De bewakers van Fantasia

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
In het Tranendal is het Leger der Onzichtbaren bezig een aanval op Fantasia te beramen waarbij geuren, kleuren en vreugde verloren zullen gaan. Keizerin Alina roept de hulp in van Geronimo en natuurlijk komt hij meteen in actie. Met 3D-bril en geurpagina’s. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Fantasia. XVI, De bewakers van Fantasia / Geronimo Stilton ; ill. Danilo Barozzi [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
I custodi del Regno della Fantasia
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
283 p. : ill. ; 3D-bril
ISBN
9789464290462 (hardback)

Besprekingen

Het leek zo goed te gaan met het Fantasia Imperium, maar keizerin Alina heeft Geronimo Stilton toch nog nodig om het Tranendal te veroveren. Want daar is het Leger der Onzichtbaren bezig een aanval op Fantasia te beramen waarbij geur en kleur verloren zouden gaan. Opnieuw neemt Geronimo Stilton zijn lezers mee in een fantastisch snel avontuur vol fantasiefiguren onder wie bekende personages uit de literatuur, zoals de Drie Musketiers en Robin Hood. Het boek staat boordevol stripachtige illustraties in kleur. De ruime bladspiegel en in kleur afgedrukte woorden in allerlei lettertypes en -groottes maken het geheel druk en aantrekkelijk voor lezers die van actie houden. Bij het boek is een 3D-bril* gevoegd voor nog meer kijkavontuur en ook zijn er pagina’s met geur. Het verhaal kent een goede afloop, maar laat natuurlijk ook ruimte voor nog veel meer avonturen in Fantasia. Zestiende, zelfstandig te lezen deel uit de serie Fantasia*, opnieuw een kloeke uitgave hoewel iets minder omvangrij…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties