Boek
Nederlands

Een knotsgekke kerst

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Danilo Barozzi (illustrator)
Geronimo (ik-figuur) heeft het zo druk dat hij geen tijd heeft voor Kerstmis. Dan komt er een elf door de schoorsteen die zegt dat Geronimo mee moet komen naar de Noordpool. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
AVI 4, AVI-M4, a4
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Een knotsgekke kerst
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Danilo Barozzi Silvia Bigolin Francesco Castelli
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero degli Elfi
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022 | Andere uitgaven
104, [26] p. : ill.
ISBN
9789464019254 (hardback)

Besprekingen

Een kerstverhaal in de 'Geronimo Stilton*'-reeks voor beginnende lezers. Wanneer Geronimo (ik-persoon) druk aan het werk is, staat er plotseling een elf voor zijn puntige neus. De elf neemt Geronimo mee naar de Noordpool om de Kerstman te helpen met een groot probleem. Er is iets mis en Geronimo kan helpen de kerst te redden. Eenvoudig en opgewekt geschreven. Met speelse typografie en vrolijke kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. Achter in het boek staan puzzels en activiteiten. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958). Geschikt voor lezers op AVI-niveau M4, vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties