Boek
Nederlands

Gestolen overwinning

Gerard Van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Er is ingebroken bij Daan. Hij vindt een briefje met het handschrift van een klasgenoot. Heeft die er iets mee te maken? Ondertussen staat voor E1 de halve finale van de beker op het programma. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Voetbal
Titel
Gestolen overwinning
Auteur
Gerard Van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
54 p. : ill.
ISBN
9789044821550 (hardback)

Besprekingen

Er worden in de buurt de laatste tijd veel inbraken gepleegd. Ook in Daans huis wordt er ingebroken. De politie is de daders nog niet op het spoor, maar Daan vindt na de inbraak thuis een briefje met een bekend handschrift. Samen met zijn beste vriend Remy gaat hij op zoek naar de dieven. Ondertussen moet hij zich ook voorbereiden op de voetbalfinale in het stadion. Lukt het Daan en Remy om de daders op te sporen? En kan Daan ondertussen genoeg trainen voor de belangrijke match?
De lezer wordt meegesleurd in een zoektocht die naar verschillende verdachten leidt, die allemaal een puzzelstukje in het geheel vormen. Het verhaal is niet alleen spannend, maar deelt ook wel eens een kwinkslagje uit. 
In Gestolen overwinning zijn kinderen de baas. Ze gaan zelf op onderzoek uit en helpen zo de politie, die zelf nog geen aanwijzingen heeft. Gerard van Gemert heeft de korte hoofdstukken in een vlot leesbare stijl neergeschreven. De lezer volgt Daan, wat hij doet, zegt en hoe h…Lees verder
Er is ingebroken bij Daan, alias Kief de goaltjesdief. En dat is niet de eerste inbraak in de buurt. Er schijnt een jeugdbende actief te zijn, maar niemand krijgt ze te pakken. Daan vindt een briefje tussen de rommel van de inbraak, waarop zijn adres geschreven staat in het handschrift van klasgenoot Thijs. Samen met zijn vriend Remy probeert Daan het mysterie op te lossen door Thijs te confronteren met het briefje. Daarnaast spelen de twee jongens ook nog de halve finale van de bekerwedstrijd, waarvoor de spanning hoog oploopt. De finale is namelijk in het grote stadion van de profs. Deel uit de serie 'Kief de goaltjesdief'*. Vlot leesbaar, spannend verhaal voor kinderen die van voetbal houden, maar ook houden van spannende verhalen. De tekst is ingedeeld in korte hoofdstukken. Met enkele zwart-witillustraties, goed passend bij het verhaal. Het eind wordt wel wat afgeraffeld. Voor de fans van de serie zeker de moeite waard. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties