Boek
Nederlands

De wereld van ijs & vuur : de verborgen geschiedenis van Westeros en Game of thrones

George R.R. Martin (auteur), Elio M. Garcia (auteur), Linda Antonsson (auteur)
+1
De wereld van ijs & vuur : de verborgen geschiedenis van Westeros en Game of thrones
×
De wereld van ijs & vuur : de verborgen geschiedenis van Westeros en Game of thrones De wereld van ijs & vuur : de verborgen geschiedenis van Westeros en Game of thrones

De wereld van ijs & vuur : de verborgen geschiedenis van Westeros en Game of thrones

De geschiedenis van Westeros in verhalen, met onder andere aandacht voor de prehistorie, de Targaryen koningen en de zeven koninkrijken. Met veel kleurenillustraties.
Titel
De wereld van ijs & vuur : de verborgen geschiedenis van Westeros en Game of thrones
Auteur
George R.R. Martin Elio M. Garcia Linda Antonsson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world of ice and fire : the untold history of Westeros and the Game of thrones
Parallelle titel
De wereld van ijs en vuur
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
326 p. : ill.
ISBN
9789024567164 (hardback)

Besprekingen

Geschiedenis van de wereld uit de populaire 'Game of Thrones'-boeken. Een schitterend werk tjokvol full-colour illustraties op dik en glanzend papier; het behandelt de geschiedenis van alle bekende landen tot aan de gebeurtenissen in de serie, met de meeste aandacht voor de Targaryens vanaf Aegon de Veroveraar. De geschiedenisverhalen zelf zijn soms saai, een aaneenschakeling van vermoorde heren en koningen. Maar waar ze raken aan de ons bekende verhalen zijn ze fascinerend. Net als in 'In de ban van de ring' verwijzen de personages uit de boeken naar een gedeelde geschiedenis, die hier nu eindelijk uit de doeken gedaan wordt. De illustraties zijn beeldschoon. Enkel de portrettekeningen stellen teleur; die zijn generiek en inwisselbaar. Maar dat doet weinig af aan dit prachtige koffietafelboek, waarvoor kennelijk kosten noch moeiten gespaard zijn. Vrij kleine druk in kolommen.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierd…Lees verder op Wikipedia