Boek
Nederlands

Fratelli tutti : over broederlijkheid en sociale vriendschap

Franciscus I (auteur)

Fratelli tutti : over broederlijkheid en sociale vriendschap

In de reeks:
De Nederlandstalige uitgave van de pauselijke encycliek 'Fratelli tutti' is nu bij Halewijn beschikbaar. In deze encycliek verzamelt paus Franciscus gedachten, inzichten en raadgevingen die hij de voorbije jaren uitsprak, als ging het om een testament. Het is een sociale encycliek, met als ondertitel ‘over broederlijkheid en sociale vriendschap’.?
Titel
Fratelli tutti : over broederlijkheid en sociale vriendschap
Auteur
Franciscus I (paus)
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: LICAP, 2020
168 p.
ISBN
9789461962034 (paperback)

Over Franciscus I

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Jeffrey Bruno from New York City, United States

Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 december 1936), is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-Katholieke Kerk, een ambt dat inhoudt dat hij leider van deze kerk, bisschop van Rome en soeverein vorst van Vaticaanstad is. De Argentijn is de eerste jezuïet die paus werd, de eerste uit Latijns-Amerika en van het zuidelijk halfrond. Paus Franciscus wordt door de Rooms-Katholieke Kerk beschouwd als de 266e paus. Hij is de opvolger van Benedictus XVI, die op 28 februari 2013 aftrad.

Levensloop

Jeugdjaren

Bergoglio werd op 17 december 1936 geboren in het district Flores van Buenos Aires als oudste kind van Mario Jose Bergoglio en Regina Maria Sivori. Op 25 december 1936 werd hij gedoopt door de Salesiaan Enrique Pozzoli in de basiliek María Auxiliadora van de Salesiaanse parochie San Carlos Borromeo. Zijn vader, afkomstig uit de plaats Portacomaro in Itali…Lees verder op Wikipedia