Strip
Nederlands

Het Humboldtdier

Flix (auteur), André Franquin (naar het werk van)
De Marsupilami belandt in Berlijn en maakt samen met de zevenjarige Mimi de stad onveilig. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het Humboldtdier
Auteur
Flix
Naar het werk van
André Franquin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'animal de Humboldt
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2022
69 p. : ill.
ISBN
9789031440245 (paperback)

Besprekingen

Een stripboek over een ontdekkingsreiziger, een jong meisje en een doldwaas dier. De (echt bestaande) natuuronderzoeker Alexander von Humboldt (1769-1859) vindt in 1802 een dier in het oerwoud van Zuid-Amerika, de Marsupilami. Hij neemt het dier mee naar het Natuurhistorisch Museum in Berlijn, waar het verwaarloosd en vergeten wordt. Mimi, een meisje van zeven jaar oud, ontmoet de Marsupilami in 1931. Samen zetten ze Berlijn op stelten. Vlot en met humor geschreven. Ballonstrip met gekleurde illustraties in vriendelijke stijl met veel ronde figuren en relatief realistische achtergronden. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.Het boek maakt deel uit van de reeks ‘Een avontuur van de Marsupilami’.

Over Flix

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Flix (Münster, 16 oktober 1976), pseudoniem van Felix Görmann, is een Duits striptekenaar en cartoonist. Hij woont in Berlijn.

Carrière

Flix studeerde communicatiedesign in Saarbrücken en Barcelona.

Flix tekende verschillende graphic novels als Held (2002), Sag was (2003) en Mädchen (2005). Hij won reeds verschillende prijzen. Zo kreeg hij voor zijn albums Held en Schöne Töchter in respectievelijk 2004 en 2012 een Max & Moritz-Prijs.

Vanaf 2006 levert Flix ook bijdragen voor Duitse kranten. In 2009 publiceerde Carlsen Comics zijn stripreeks Da war mal was over de Berlijnse muur, die voorgepubliceerd was in de krant Der Tagesspiegel. Anno 2021 verschijnt Glückskind wekelijks in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

In 2018 schreef en tekende hij als eerste Duitse tekenaar in de reeks Robbedoes en Kwabbernoot door... he…Lees verder op Wikipedia