Boek
Nederlands

Ondergrondse notities

Fjodor M. Dostojevski (auteur), Gerard Cruys (vertaler)
Betoog van een maatschappelijk gei͏̈soleerd mens over zijn ellendige situatie en het verhaal over wat tot die situatie heeft geleid.
Onderwerp
Vervreemding
Titel
Ondergrondse notities / Fjodor Dostojevski ; vertaald en van aantekeningen voorzien door Gerard Cruys
Auteur
Fjodor M. Dostojevski
Vertaler
Gerard Cruys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch

Over Fjodor M. Dostojevski

Fjodor Michajlovitsj Dostojevski (Russisch: Фёдор Миха́йлович Достое́вский) ( luister (info / uitleg)) (Moskou, 11 november [O.S. 30 oktober]  1821 – Sint-Petersburg, 9 februari [O.S. 28 januari] 1881) was een Russisch romanschrijver en publicist. Hij is een van de bekendste auteurs uit de Russische literatuur. Hij wordt tot de zogenaamde 'Realistische School' in Rusland gerekend, hoewel zijn werk zich van veel andere realisten onderscheidt door het wijsgerig gehalte en de dominerende dialoogvorm. Dostojevski liet een omvangrijk oeuvre na.

Hij werd onder meer beroemd door zijn romans De gebroeders Karamazov, Misdaad en straf, Boze geesten en De idioot. Dostojevski schreef in een typerende gehaaste stijl, met veel nadruk (emfase) en herhalingen. Veel van zijn belangrijkste personages lijden en worden vernederd vanwege hun hartstocht. Dostojevski leed aan epilepsie. Naar eigen zeggen is dit van inv…Lees verder op Wikipedia