Boek
Nederlands

Hop op zwemles

+1
Hop op zwemles
×
Hop op zwemles Hop op zwemles
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Alle donderkopjes in de sloot zijn veranderd in kikkertjes, dus vindt mama het tijd voor hun zwemles. Alleen Hop heeft nog een staartje en is nog net geen kikker. Hij doet ook alle oefeningen net een beetje anders. Zal hij toch zijn zwemdiploma halen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Hop op zwemles / tekst en illustraties Esther Van den Berg
Auteur
Esther van den Berg 1982-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044839852 (hardback)

Besprekingen

In de sloot zijn alle donderkopjes veranderd in ‘ketende kikkertjes’, alleen Hop heeft nog een klein staartje. Het is tijd voor hun zwemles en iedereen trekt zwemvleugels aan, maar de voorpootjes van Hop zijn nog te klein, dus hij krijgt van badmeester Pad een zwembandje. Tijdens de zwemles komen allerlei oefeningen aan de orde en Hop voert die steeds iets anders uit dan de rest van de kikkers. Aan het slot moet iedereen van een duikplank springen, maar dan blijkt dat Hop op iets anders dan een duikplank staat. Groot formaat prentenboek over een thema dat kleine kinderen zeker aanspreekt, namelijk wat er allemaal bij komt kijken op zwemles. Maar ook het thema ‘anders zijn’ komt aan de orde, doordat Hop nog niet volledig getransformeerd is tot kikker. Aan het slot van het verhaal krijgt hij, omdat hij durf toont door van een gevaarlijke plek in de sloot te springen, toch zijn zwemdiploma. Het verhaal is prettig voorleesbaar, maar moet het vooral van de illustraties hebben. De kleurrijk…Lees verder

Hop op zwemles

Mama kikker ziet dat al haar kikkervisjes genoeg gegroeid zijn om te beginnen met zwemles. Enkel Hop heeft nog een staartje, door zijn korte pootjes passen de zwembandjes niet en hij is nogal onhandig in het water. Door elk klein detail raakt hij afgeleid. Maar Hop blijft dapper verderdoen: drijven, rugslag, watertrappelen. Aan het eind krijgt hij zijn welverdiend zwemdiploma. Gaat Hop dan wat voorzichtiger zijn, denk je? De tekeningen van Esther van den Berg zijn erg sfeervol, dankzij de intense kleuren en grappige details waar je naar kan blijven kijken. Haar kunstopleiding zorgt ervoor dat ze zelfs in haar digitaal werk op zoek gaat naar de juiste textuur en creëert een handgeschilderd gevoel. Iets wat ook een goede keuze blijkt in het boek: Hop springt er als blauwe kikker met blozende wangetjes echt uit naast zijn groene broertjes en zusjes, dat maakt het voor de voorlezer en luisteraars handig om te kunnen volgen.