Makkelijk lezen
Nederlands

Brandlucht : Erik Vlaminck ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers

Erik Vlaminck (auteur), Astrid Elbers (bewerker)
+1
Brandlucht : Erik Vlaminck ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers
×
Brandlucht : Erik Vlaminck ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers Brandlucht : Erik Vlaminck ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers

Brandlucht : Erik Vlaminck ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers

Een Vlaams-Nederlandse familie zoekt haar weg in Canada. Elly en haar moeder Mina hebben een moeilijke relatie. Allebei probeerden ze een nieuw leven op te bouwen, allebei tevergeefs. Zal Linda, de dochter van Elly, echt haar draai vinden in Canada? Roman over migratie, familie en wraak, naverteld in eenvoudig Nederlands.
Extra onderwerp
Nederlands leren ; niveau 3
Titel
Brandlucht : Erik Vlaminck ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers
Auteur
Erik Vlaminck
Bewerker
Astrid Elbers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2020
90 p.
ISBN
9789086965151 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Elly woont in Canada, als enig kind van haar Belgische vader Gaston (Tony) en haar Nederlandse moeder Mina. Door het slechte huwelijk van haar ouders raakt ze beschadigd. Ze neemt wraak op zowel haar vader als haar moeder en verstoot haar dochter Linda. Als die de verschillende waarheden eindelijk boven tafel krijgt, is dat helaas te laat. Dit spannende verhaal in de serie ‘Vlaamse reuzen’ speelt zich af tussen 1964 en 2011. In zijn oorspronkelijke versie stond het op de longlist van de Libris en de AKO literatuurprijs. De psychologische puzzel wordt langzaam compleet, doordat het verhaal vanuit vier perspectieven wordt verteld: de moeder, de dochter, de vader en de kleindochter. Dit laatste zal voor een laaggeletterde wat extra inspanning vergen. Gelukkig is de achterflaptekst behulpzaam wat de namen van de drie generaties betreft en staat boven elk hoofdstuk de hoofdpersoon en het jaartal. Hier en daar wat typisch Vlaamse uitdrukkingen, die voor de Nederlandse lezer nauwelijks belem…Lees verder

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen.

Als romanschrijver kreeg Vlaminck bekendheid met een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. (Later gebundeld in drie delen: Langs moederszijde, Langs vaderszijde, Langs schrijverszijde.) Doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. Zijn meest recente roman Een berg mens onder witte lakens verscheen in maart 2019.

Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen. Hij schrijft ook de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Gepubl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek