Boek
Nederlands

Het levende hoofd

Els Pelgrom (auteur), Sylvia Weve (auteur)
+1
Het levende hoofd
×
Het levende hoofd Het levende hoofd
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na vijftien jaar stilte verschijnt er een nieuw jeugdboek van Els Pelgrom: Het levende hoofd. Gouden Penseel-winnaar Sylvia Weve maakte er schitterende illustraties bij. Els Pelgrom genoot in de vorige eeuw veel bekendheid door prijswinnende jeugdromans als Kleine Sofie en Lange Wapper, De kinderen van het achtste woud en De eikelvreters. Gekko woont al een tijdje in het huis van een oude vrouw w
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
Vriendschap (jeugd)
Titel
Het levende hoofd
Auteur
Els Pelgrom Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
196 p. : ill.
ISBN
9789024597277 (hardback)

Over Els Pelgrom

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Anefo / Croes, R.C.

Els Pelgrom (pseudoniem van Else Koch) (Arnhem, 2 april 1934) is een Nederlandse schrijfster, voornamelijk van kinderboeken.

Leven

Els Pelgrom werd op 2 april 1934 in Arnhem geboren als Else Koch. De hongerwinter bracht ze door op een boerderij op de Veluwe, dit is een element dat in haar boeken terugkomt. In Amsterdam volgde ze de school voor kunstnijverheid en een opleiding tot onderwijzeres. Met haar echtgenoot (beeldend kunstenaar Karl Pelgrom) en haar drie kinderen woonde ze in Drenthe en Groningen.

In 1962 debuteerde Pelgrom met Het geheimzinnige bos. Ze deed redactiewerk voor een kinderrubriek, vertaalde boeken, schreef boekjes voor beginnende lezers en bewerkte klassieke verhalen voor kinderen met leesproblemen.

Na haar scheiding keerde ze terug naar Amsterdam, waar ze korte tijd bij de openbare bibliotheek werkte. In 1977 verscheen haar tweede boek: De kinderen van het Achtste Woud, dat wel …Lees verder op Wikipedia