Dvd
Engels

Warcraft : the beginning

Duncan Jones (regisseur), Travis Fimmel (acteur), Paula Patton (acteur)
Het koninkrijk Azeroth en haar bevolking worden bedreigd door de gevaarlijke Orks, die op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Warcraft : the beginning / directed by Duncan Jones ; written by Duncan Jones [e.a.]
Regisseur
Duncan Jones
Acteur
Travis Fimmel Paula Patton Ben Foster 1980-
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
123 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Italiaans Gebaseerd op de gelijknamige games
EAN
5053083071639

Besprekingen

Fantasyfilm van Duncan Jones (Source code; Moon), gebaseerd op de serie videospellen 'Warcraft', die loopt vanaf 1994 en vooral als onlinespel zeer populair werd. Draenor, het land van de gevaarlijke en gewelddadige Orks is vernietigd, daarom maken ze een portaal naar het koninkrijk Azeroth, waar mensen wonen. Er breekt een grote oorlog uit, waarbij de mens Anduin Lothar (Travis Fimmel) en de Ork Duraton (Toby Kebbell) tegenover elkaar komen te staan. Berend Jan Bockting (Volkskrant 2-6-'16) noemt de film 'pompeus en clichérijk' en vindt dat Jones 'er geen moment in slaagt het universum tot leven te wekken'. Fabian Melchers (Telegraaf 2-6-'16) ziet het anders: 'prikkelende film (...) moordend tempo (...) het gaat niet om realisme of inleving, maar om het schijnbaar peilloze universum dat Jones met volle overtuiging neerzet (...) onverbiddelijk doorrazende achtbaanrit (...)'. In de bioscoop was de film een succes, Jones werkt aan twee vervolgen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Duncan Jones

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Duncan Zowie Heywood Jones (Londen, 30 mei 1971), ook wel bekend als Zowie Bowie en Joey of Joe Bowie, is een Brits reclamemaker en filmregisseur.

Jones werd geboren in Londen als zoon van popster David Bowie en model en actrice Angela Bowie. In zijn jeugd woonde hij behalve in Londen ook in Berlijn en Vevey (Zwitserland), en toen het huwelijk van zijn ouders in 1980 werd ontbonden werd hij door zijn vader naar een prestigieuze Schotse kostschool gestuurd.

Duncan Jones wijzigde meermalen zijn voornaam, voor het eerst op twaalfjarige leeftijd toen hij zich Joey liet noemen. Bij het huwelijk van zijn vader met het fotomodel Iman Abdulmajid in 1992 was hij getuige voor de bruidegom, en liet hij zich Joe noemen.

In 1995 sloot hij zijn studie filosofie af, en na een korte periode als student aan de universiteit van Tennessee schreef hij zich in aan de London Film School, waar hij afstudeerde als regisseur.

Jones was i…Lees verder op Wikipedia