Boek
Nederlands

Het grote Nijntje flapjesboek

Dick Bruna (auteur)
+1
Het grote Nijntje flapjesboek
×
Het grote Nijntje flapjesboek Het grote Nijntje flapjesboek

Het grote Nijntje flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje speelt graag buiten, maar ook vaak binnen. En welke kleren trekt Nijntje aan vandaag en wat doet ze allemaal op school? Groot vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren, thematisch ingedeeld met veel flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dagelijks leven
Titel
Het grote Nijntje flapjesboek
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789056478537 (hardback)

Besprekingen

Op ontdekkingstocht met Nijntje: wat trekt ze aan, waar speelt ze mee, wat doet ze buiten en wat leert Nijntje op school? Elk van de twaalf spreads heeft een ander, dichtbij huis-thema. Flapjes zorgen op elke pagina voor verrassing. Voorwerpen en activiteiten zijn benoemd en hier en daar wordt een vraag gesteld, waarop het antwoord aan de hand van de plaatjes is te vinden. Op enkele pagina's ontbreken flapjes, maar op de meeste zijn er een tot vier te vinden; in verschillende afmetingen uitgevoerd in dunkarton met afgeronde hoeken. De vierkante uitgave in royaal formaat met luxe uitstraling heeft een gewatteerd omslag, twee afgeronde hoeken en bladzijden van glanzend dun karton. Weinig origineel of verrassend, maar gezien de bekendheid en populariteit van Nijn zal dit boek zijn weg wel vinden naar de doelgroep. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia